به گزارش صد آنلاین ، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تاکید کرد که انجام مذاکرات صلح در خصوص مناقشه اوکراین، که توسط رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پیشنهاد شده، با مشارکت هیئت روسی غیرقابل قبول است.
زلنسکی شب گذشته، جمعه، در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی در استانبول گفت: «ما امکان شرکت نمایندگان روسیه در چنین نشستی را نمیبینیم.»
اردوغان در این کنفرانس بار دیگر یادآور شد که ترکیه آماده است امکان مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه را برای حل و فصل مناقشه کنونی فراهم کند. وی به نقش ترکیه در انعقاد توافقنامه ابتکار صادرات غلات از طریق کریدور دریای سیاه اشاره کرد که توانست از بحران غذایی در بسیاری از کشورهای جهان جلوگیری کند و افزود: ما آماده برگزاری نشست صلحی هستیم که روسیه هم در آن شرکت داشته باشد تا هر دو مناقشه بتوانند با یکدیگر گفتگو کرده و فرصت توافق بر سر شرایط از سرگیری توافق غلات را داشته باشند.
به گفته اردوغان، ابتکارعمل دیپلماتیک استانبول در سال ۲۰۲۲ تقریباً بدون نتیجه بود و اکنون ترکیه بار دیگر آماده است تا تلاش خود را برای حل مسالمت آمیز مناقشه تکرار کند.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه چند روز قبل یادآور شد که روسیه و اوکراین به مرز تواناییهای نظامی خود رسیدهاند، بنابراین مذاکرات صلح اکنون ضروری شده است.
پیش از این، رجب طیب اردوغان نیز گفته بود که ترکیه آماده است مجدداً بستری برای مذاکرات روسیه و اوکراین فراهم کند. به عقیده او، باید به دیپلماسی و گفتگو فرصت داد تا با دستیابی به یک صلح عادلانه و پایدار به مناقشه پایان دهد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و چهل و چهارمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل، شب گذشته در نشست شورای امنیت درباره اوکراین تاکید کرد، برخلاف گفته نمایندگان برخی کشورهای غربی در مورد حمله احتمالی به نزدیکی کاروان ولادیمیر زلنسکی در اودسا، طرف روسی برنامه ای برای "از بین بردن" رئیس جمهور اوکراین ندارد.
پولیانسکی گفت: «آیا واقعاً فکر میکنید که اگر ما واقعاً میخواستیم به کاروان زلنسکی حمله کنیم، نمیتوانیم این کار را انجام دهیم؟ سعی کنید به این سوال صادقانه پاسخ دهید. به خصوص با توجه به این واقعیت که شما به خوبی میدانید که حمله صورت گرفته به تأسیسات نظامی در اودسا که در واقع یک کارگاه تولید پهپادهای دریایی یا بهتر بگوییم مونتاژ آنها از قطعات تأمین شده توسط انگلیس بود را ویران کرد.»
این دیپلمات روس همچنین یادآور شد که به صدا درآمدن هشدارهای حمله هوایی در کییف و سایر شهرهای اوکراین هنگام بازدید مقامات عالی رتبه خارجی بدون اینکه واقعاً حملهای صورت گرفته باشد، "بخشی از برنامه سیرک" مقامات کییف است. با این حال، همانطور که پولیانسکی اشاره کرد، آژیر حمله هوای آن روز در شهر اودسا واقعاً به صدا درآمد.
معاون اول نماینده دائم روسیه همچنین اعلام کرد که این کشور درخواست تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ ۲۲ مارس به منظور بررسی روند اوضاع در اوکراین را داده است. دیمیتری پولیانسکی که در نشست شورای امنیت صحبت می کرد، از نمایندگان کشورهای عضو ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) خواست منطق تصمیمات خود در خصوص حل و فصل مناقشه اوکراین را توضیح دهند.
وی یادآور شد که در ابتدا رهبران ناتو در مورد لزوم گسترش ائتلاف به اوکراین صحبت کردند، بر این اساس که روسیه به کشور عضو این بلوک حمله نخواهد کرد. با این حال، پولیانسکی افزود: «اکنون اظهاراتی شنیده میشود که نباید اجازه داد روسیه در اوکراین پیروز شود، زیرا پس از آن "به سمت ناتو حرکت خواهد کرد و به اعضای آن حمله خواهد کرد". این منطق را چگونه می توان ارزیابی کرد؟»
مجله پولیتیکو شب گذشته گزارش داد که سرهنگ اکسل دنیس، رئیس مرکز آموزش رزمی سنتاک(CENTAC) نیروهای مسلح فرانسه در مایلی لو-کان، اعلام کرد که ارتش این کشور خود را برای یک درگیری نظامی با شدت بالا آماده میکند.
این مقام نظامی گفت: «جهان ماهیت واقعی خود را نشان داده است: ناپایدار، خطرناک و اینکه همه دوست ما نیستند. در این شرایط باید برای فرهنگ هوشیاری و آمادگی رزمی بالا در کوتاه مدت آماده شویم.»
دنی با اشاره به اینکه درگیری روسیه و اوکراین وضعیت را در کل قاره اروپا بی ثبات کرده، افزود که رهبران سیاسی مستقیماً نمیگویند که کدام کشورها خود را برای یک عملیات نظامی جدی آماده میکنند.
این سرهنگ فرانسوی تاکید کرد: سنتاک CENTAC تمام اشتباهات تاکتیکی اوکراین که منجر به تلفات انسانی زیادی شده را مطالعه کرده و مورد توجه قرار داده که تانک هایی که به تنهایی عمل میکنند در معرض تهدیدات بیشتری از جانب دشمن قرار گرفته و به سرعت منهدم می شوند. این مرکز آموزش رزمی به این نتیجه رسید که لازم است پیاده نظام، خودروهای زرهی و توپخانه ترکیب شوند، در حالی که مهندسان و اپراتورهای هواپیمای بدون سرنشین باید در کنار آنها برای اصلاح سریع مشکلات و هشدار در مورد تهدیدات همکاری کنند.
دنی سطح آمادگی ارتش فرانسه را ارزیابی کرد و گفت:"سنتاک تنها جایی در فرانسه است که می توانید ببینید جنگ چیست."
این سرهنگ افزود: «سربازان در حالت فشرده آموزش می بینند. آنها بطور متوسط فقط ۴ ساعت در شبانه روز در خودروهای زرهی می خوابند و مجبورند برای محافظت از خود در برابر انفجارهای شبیه سازی شده دائماً در حرکت باشند. گوشی ها و سایر ابزارهایی دسترسی به اینترنت و شبکه های اجتماعی ممنوع است. به پرسنل نظامی توضیح داده شده که در طول عملیات جنگی، دشمن می تواند به راحتی مکان آنها را بر اساس یک سیگنال ارسالی یا دریافتی محاسبه کند، بنابراین سربازان حتی یاد می گیرند که مسیرها را روی نقشه های کاغذی حرکت کنند و از وسایل الکترونیکی استفاده نکنند.»
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز جمعه اظهارات قبلی خود درباره احتمال اعزام نیروهای این جمهوری به اوکراین را شفاف سازی کرد و گفت: «رد نکردن کاری با انجام آن یکسان نیست.»
بدین ترتیب، ماکرون اظهارات ۲۶ فوریه خود را تکمیل کرد که گفته بود رهبران کشورهای غربی در حال بررسی امکان اعزام نیروهای خود به اوکراین هستند و "هیچ چیزی را نمی توان در جریان روند اوضاع رد کرد".
یک مقام پارلمانی اوکراین اعلام کرد که این کشور از توافقنامه کشورهای مستقل مشترک المنافع در زمینه همکاریهای نیروهای مسلح و نیروهای مرزبانی خارج می شود. تصمیم گیری در این خصوص در جلسه هیئت وزیران اتخاذ شده است.
این توافقنامه در تاریخ ۳۰ دسامبر ۱۹۹۱ منعقد شد و حق همه کشورهای مستقل مشترک المنافع را برای ایجاد نیروهای مسلح خود فراهم کرده و پایه و اساس توسعه مکانیزمی فعالیت نیروهای مرزبانی این کشورها بود.
طبق اطلاعات رسانههای گروهی اوکراینی، رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی در حال بررسی موضوع برکناری دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه این کشور است.
نشریه "استرانا.رو" با استناد به منابع خبری خود در دفتر رئیس جمهور اوکراین گزارش داده است: سوالات زیادی در خصوص عملکرد کولهبا وجود دارد. به ویژه شکایات زیادی در خصوص نامزدهای معرفی شده برای سمت سفیری توسط وزیر خارجه وجود دارد و بطور کلی دفتر زلنسکی از نحوه اقدامات دیپلماتیک ناراضی است.
این منبع خبری یادآور شد کرد که اطلاعات مربوط به عملکرد نامطلوب سفارتهای اوکراین از طریق مختلف، از جمله از سیاستمدارانی که از این کشورها بازدید کرده و دیپلماتهای سابق و کارکشته دریافت شده است.
این نشریه از ایگور ژوکوا، معاون دفتر رئیس جمهور اوکراین به عنوان محتمل ترین نامزد برای جایگزینی کولهبا نام برد.
بر اساس دادهها، مقامات کییف ابتدا قصد داشتند پس از برکناری کولهبا، او را بهعنوان سفیر اوکراین در بریتانیا منصوب کنند، اما این سمت قبلاً توسط والری زالوژنی، فرمانده کل سابق نیروهای مسلح این کشور اشغال شده است.
وزارت دفاع اوکراین روز جمعه گزارش داد که تعداد زنانی که در صفوف نیروهای مسلح اوکراین خدمت میکنند همچنان در حال افزایش است و اکنون این رقم به بیش از ۴۵ هزار نفر رسیده است.
در بیانیه منتشره آمده است: «تعداد زنان در نیروهای مسلح اوکراین همچنان در حال افزایش است. تا آخر ژانویه ۲۰۲۴، ۴۵ هزار و ۵۸۷ پرسنل نظامی (زن) در ارتش اوکراین خدمت می کنند. این رقم ۲ هزار و ۱۰۸ نفر بیشتر از آمار ماه اکتبر ۲۰۲۳ است.»
وزارت دفاع اوکراین یادآور شد که از این تعداد، بیش از ۱۳ هزار نفر دارای وضعیت رزمی بوده و در عملیات نظامی شرکت دارند.
والدیس دامبروسکیس، معاون اول رئیس اتحادیه اروپا روز جمعه در جریان سفر خود به کییف، اعلام کرد که کمیسیون اروپا تا پایان ماه مارس ۴.۵ میلیارد یورو به اوکراین اختصاص خواهد داد.
او گفت: تا پایان همین ماه، کمیسیون اروپا اولین پرداخت برنامه حمایت مالی از اوکراین به میزان [۵۰ میلیارد یورو تا سال ۲۰۲۷] را به مبلغ ۴.۵ میلیارد یورو ارائه خواهد کرد و پرداخت بعدی در آوریل به مبلغ ۴.۵ میلیارد یورو بوده و بعد از آن ۱.۵ میلیارد یورو خواهد بود.
دامبروسکیس افزود که تامین این بودجه مربوط به "اجرای طرح اوکراین" است که کمیسیون اروپا به شدت با دولت کییف در حال کار بر روی آن است و اجرای سریع اصلاحات و تحولات در کشور که اتحادیه اروپا بر آن اصرار دارد، را فراهم می کند.
دامبروسکیس در جریان سفر خود به کییف همچنین از تخصیص کمک نظامی به اوکراین به مبلغ ۲۱ میلیارد یورو در سال جاری نیز خبر داد.
دفتر مطبوعاتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز جمعه اعلام کرد که رافائل گروسی، مدیر عامل این سازمان دیدار روز پنج شنبه خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را کاملاً حرفهای و بسیار صریح توصیف کرد.
طبق این اطلاعات، بحث دو طرف بر اهمیت اساسی کاهش خطرات ایمنی هستهای همچنان قابل توجه در نیروگاه هستهای زاپروژیا متمرکز بود. یادآوری شد که آژانس بین المللی انرژی اتمی به نظارت بر کارکنان نیروگاه زاپروژیا ادامه خواهد داد. گروسی گفت که وضعیت هستهای و امنیتی در سایت همچنان نامطمئن است.
وی همچنین خواستار حداکثر خویشتن داری نظامی و پایبندی دقیق به پنج اصل خاص مصوب شورای امنیت سازمان ملل در این زمینه شد.
۸۳ درصد از شهروندان روسیه ارزیابی مثبتی از عملکرد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دارند. این نتیجه از نظرسنجی انجام شده توسط بنیاد سنجش افکار عمومی بدست آمده است.
محققان همچنین از مردم در مورد میزان اعتماد آنها به پوتین پرسیدند و ۸۲ درصد از آنها گفتند که کاملاً به رئیس جمهور روسیه اعتماد دارند، ۹ درصد پاسخ منفی دادند.
پیش از این، در اول ماه مارس، مرکز تحقیقات افکار عمومی سراسری روسیه گزارش داد که بیش از ۸۰ درصد شهروندان روس قصد خود برای مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری آینده در این کشور را اعلام کردهاند.
پیش از این نیز یک نظرسنجی نشان داد که ۸۵ درصد از روسها مطمئن هستند که پوتین برنامه روشنی برای توسعه چندین ساله توسعه کشور دارد. همچنین ۸۶ درصد از پاسخ دهندگان ابراز اطمینان کردند که او قادر به اجرای طرح خود در این زمینه خواهد بود.
منبع: تسنیم
4561/ب